QR-bestellen in de horeca: zo voorkom je losse systemen en extra werk
QR-bestellen is in veel horecazaken niet meer weg te denken. Handig voor de gast, efficiënt voor je team. Maar hoe zorg je dat het ook handig blijft voor jou als ondernemer?
19 mei 2025
Cash in de horeca
Gasten willen het, de wet vraagt het – zo speel je er slim op in
Grote kans dat je als horecaondernemer weleens de vraag krijgt: “Kan ik ook contant betalen?”. Die vraag is binnenkort niet alleen relevant voor je service, maar ook wettelijk van belang.
14 mei 2025
Fooien in de horeca: hoe digitaliseren zonder gedoe?
Nu steeds meer gasten digitaal betalen, verdwijnen de contante fooien stilletjes van tafel. Hoe zorg je dat je personeel niet misgrijpt?
06 mei 2025
Eén systeem, de hele wereld plat
Windows storing
Je hebt het vast voorbij zien komen in het nieuws: vorige maand legde een software-update van Windows wereldwijd vliegvelden, ziekenhuizen en banken plat.
20 aug. 2024
Betaalpas meestgebruikte betaalmethode
Met pin, contactloos of met creditcard betalen?
Yes, please! We betalen in Nederland graag met betaalpassen. Of het nu gaat om pinnen of contactloos: kaartbetalingen maken het grootste gedeelte uit van alle betalingen aan de kassa.
13 jun. 2024
De rol van contant geld
Verschillende doelgroepen kunnen niet zonder
Hoewel pin- en contactloze betalingen steeds meer toenemen, speelt contant geld voor bepaalde doelgroepen een onmisbare rol in hun leven. Overall zegt 28% van de Nederlanders helemaal niet zonder contant geld te kunnen.
04 jun. 2024
Steeds meer mobiel betalen
Zeven op de tien betalingen contactloos
Van alle betalingen in een fysieke winkel vinden zeven op de tien contactloos plaats. Hiermee hebben pinbetalingen via een mobiele telefoon of smartwatch de overhand gekregen op betalingen met een fysieke pinpas.
17 mei 2024
Stijgende kosten zetten winstmarges horeca onder druk
Nóg efficiënter werken speerpunt voor ondernemers
De horecasector staat in 2024 voor een duidelijke, gezamenlijke uitdaging: de stijgende kosten voor personeel, energie, huren en inkoop zorgen ervoor dat ondernemers in die branche nóg efficiënter moeten worden. En hoewel de Nederlandse ondernemer hier over het algemeen meer dan genoeg kaas van heeft gegeten, blijkt de praktijk soms weerbarstiger.
01 mrt. 2024
Alle berichten
Blijf op de hoogte
Nieuws, trends en ontwikkelingen
Ontvang updates speciaal gericht op ondernemers.
Stuur mij die nieuwsbrief!