Skip to main content Skip to footer

De rol van contant geld

Verschillende doelgroepen kunnen niet zonder

De rol van contant geld

Verschillende doelgroepen kunnen niet zonder

Hoewel pin- en contactloze betalingen steeds meer toenemen, speelt contant geld voor bepaalde doelgroepen een onmisbare rol in hun leven. Overall zegt 28% van de Nederlanders helemaal niet zonder contant geld te kunnen. 7% zegt zelfs alleen maar met contant geld te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van De Nederlandse Bank. Als ondernemer heb je altijd klanten die contant willen betalen. Dit zijn drie van de belangrijkste redenen:  

 

 1. Beperkte digitale vaardigheden  
  Consumenten die moeite hebben om met een mobiele telefoon of computer om te gaan, vinden het fijn om altijd met contant geld te kunnen betalen. Binnen deze doelgroep betaalt 18% alleen maar met contant geld. 45% van deze groep geeft aan helemaaal niet zonder contant geld te kunnen.  
   

 1. Een fysieke of verstandelijke beperking  
  Voor individuen met een beperking is het kunnen beschikken over contant geld erg belangrijk. 1 op de 3 geeft dan ook aan helemaal niet zonder te kunnen. Denk hierbij aan slechtzienden, mensen met beperkte fysieke functies of een verstandelijke handicap. Contant geld helpt hen grip houden op hun transacties in fysieke winkels of de horeca. 
   

 1. Budgetteren  
  Doelgroepen die lastig rondkomen geven ook de voorkeur aan contant geld. Contant geld helpt hen bij het budgetteren en het krijgen van meer grip op hun uitgaven. Ook binnen deze groep geeft 1 op de 3 mensen aan niet zonder cash te kunnen.  

 

Kunnen betalen met contant geld wordt door veel consumenten nog steeds als praktisch ervaren. Als ondernemer wil je natuuurlijk al je klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Het aanbieden van alle soorten betalingen is een essentiële manier om dat te doen.  

Blijf op de hoogte

Nieuws, trends en ontwikkelingen

Eén keer per maand een update speciaal gericht op ondernemers.