Skip to main content Skip to footer

Een POS betaalsysteem kopen

Waar moet je op letten?

Een POS betaalsysteem kopen

Waar moet je op letten?

Software, kosten en functionaliteiten: hoe bepaal je welk pinapparaat bij jouw onderneming past? 

 

1.    Het ligt misschien voor de hand maar het loont om goed uit te zoeken wat je kosten zijn na het zetten van je handtekening voor een bepaald betaalsysteem. Betaal je per transactie of juist per maand? Schaf je het apparaat aan of is het juist een leaseconstructie? Dit kan enorm uitmaken voor je dagelijkse en maandelijkse kosten. 

2.    Ben je op zoek naar een totaalpakket inclusief kassasysteem of juist alleen een manier om pinbetalingen te accepteren? Is die koppeling naar je kassa een must of juist geen noodzaak? Een belangrijke vraag bij het kiezen van je betaalterminal. 

3.    Wil je ook retourpinnen aanbieden? Dat kan via een overeenkomst met je bank of via Card Refunds. Hiermee krijgen je klanten altijd terugbetaald op de pas waarmee betaald is. Met BLUbeem bied je retourpinnen altijd standaard aan. 

4.    Wil je dat jouw klanten ook fooi kunnen pinnen? Check altijd of dit mogelijk is. Zeker als je een eigen horecazaak of (beauty)salon hebt. 

5.    Hoe garandeer je dat elke betaling altijd lukt? Dat hangt van de verbinding van je apparaat af. Met een gecertificeerde aansluiting weet je zeker dat je betalingen doorkomen en dat jij je geld gestort krijgt.   

6.    Zorg dat je altijd een back-up biedt. Valt je betaalsysteem uit? Geen probleem als je ook betalingen met cash, Tikkie zakelijk, of QR-codes accepteert. 

7.    Als je veel zakendoet met buitenlandse klanten en toeristen is het essentieel om ook creditcards te accepteren. Betalingen met creditcards zijn meestal  duurder dan die met pinpassen van Maestro en V PAY. Sinds vorig jaar worden deze pinpassen vervangen door Debit Mastercard- en Visa Debit-kaarten. In de tussentijd is het essentieel om een apparaat te hebben dat al deze kaartsoorten accepteren mogelijk maakt. 

Hulp nodig?

Neem dan contact met ons op, dan zullen we jou helpen de juiste keuze te maken.

Blijf op de hoogte

Nieuws, trends en ontwikkelingen

Eén keer per maand een update speciaal gericht op ondernemers.